Menu
Nog geen account? | Je wachtwoord vergeten?

Nieuwe cao GHZ

Vrijdag 9 juni heeft NU’91online samen met de andere vakbonden en werkgevers een onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao gehandicaptenzorg (GHZ) afgesloten.

Shortlist afspraken.

Vrijdag 9 juni hebben NU’91online, CNV, FNV en FBZ een akkoord gesloten met de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) over een cao voor de 160.000 medewerkers in de gehandicaptenzorg. De cao loopt van 1 januari 2017 tot 1 april 2019 en er zijn goede afspraken gemaakt over het compenseren van onregelmatigheidstoeslag in het verleden en er komt een totale salarisverhoging van 3,9%.

‘Het was een moeizaam traject met de nodige strubbelingen, waarin we het idee hadden dat er steeds nieuwe voorstellen bij kwamen, maar vandaag ging het ineens snel. Met dit akkoord hopen we de ORT over het verleden te hebben afgehandeld voor de betreffende medewerkers’; aldus Jacqueline den Engelsman, cao-onderhandelaar NU’91online.

Loon

Compensatie onregelmatigheidstoeslag

Een van de punten waar vooral NU’91 zich heel hard voor heeft gemaakt is de compensatie van de gemiste onregelmatigheidstoeslag (ORT) tijdens vakantie. Om medewerkers hierin tegemoet te komen, krijgen zij nu een compensatie van 8,3% over de ORT uit de jaren 2012, 2013, 2014 en 2015. Dit gebeurt in de vorm van een eenmalige uitkering in het laatste kwartaal van 2017. Dit is naar onze mening een prima regeling, waarmee het voeren van rechtszaken hopelijk ten einde komt.

Veiligheid, regel en werkdruk

Afspraken om de veiligheid van medewerkers te vergroten zijn voor alle partijen van belang. Wij bieden daarvoor de ‘VeiligPlus-aanpak’ aan, die ondersteuning biedt aan teams die een veilige dialoog willen voeren en met de bestuurder in gesprek willen over oplossingen voor onveiligheid, werk- en regeldruk.

Verder komt er een cao-app met verduidelijkingen en een toelichting op de inhoud. En er zijn onder andere afspraken gemaakt over het onderzoeken van generatiebeleid, versterking van de medezeggenschap, en de invoering gewijzigde FWG-procedures.

Aanmelden Vacature plaatsen Contact
Vacature van de dag Intensivecareverpleegkundige
  • Zwitserland
  • fulltime
  • HBO
  • vast
Meld me aan Vacaturemelder
Altijd op de hoogte van actuele vacatures, deel je cv en wordt zo gevonden door werkgevers
Ervaringen van bezoekers Deze vacaturesite is een nieuw initiatief van Nu'91
Deze vacaturesite is een nieuwe service van NU'91 en wordt gratis aangeboden voor alle verpleegkundigen en verzorgenden die op zoek zijn naar een (nieuwe) baan of graag op de hoogte willen blijven van het actuele vacature-aanbod.